Betydningsakademiet


Skab bedre kulturprodukter og få opbakning til dem. Lær at bruge Betydningskompasset™ – et stærkt redskab til forretningsudvikling for kulturinstitutioner.


Om kurset

Kulturen rummer en enorm forandringskraft for både det enkelte menneske og i forhold til de store udfordringer i samfundet. Kulturelle oplevelser skaber refleksioner, inspirerer, vækker følelser og giver anledninger til at gøre noget på nye måder.

Men hvordan skaber man kulturprodukter som betyder mere? Og hvordan skaber man et sprog for kulturens betydning som gør det nemmere at tiltrække penge og opbakning?

På dette kursus lærer du at bruge Betydningskompasset som redskab til at udvikle meningsfulde kulturoplevelser, som skaber bedre forretning og budskaber som tiltrækker finansiering og opmærksomhed.

Betydningskompasset er et værktøj udviklet til kultursektoren. Det skal bruges når:

 • Du vil udvikle eller skabe nye kulturelle oplevelser til gæster og turister
 • Du vil skabe en større fortælling om jeres institution og arbejde, både internt i organisationen og eksternt overfor dem, der skal bakke op både politisk og finansielt.
 • Du vil forstå jeres brugere bedre, og styrke jeres relation og værditilbud til dem.

Betydningsakademiet er kurset, hvor du får redskaber til at gøre netop dette!

Akademiet løber fra 16. januar til 19. marts 2024 og består af tre online moduler på 2,5 timer samt en fysisk 24-timers bootcamp. I løbet af akademiet vil du med hjælp fra erfarne eksperter i Seismonaut lære at bruge Betydningskompasset og de tilknyttede værktøjer. Du vil blive introduceret til inspirerende cases fra ind og udland. Og du vil udvikle dine egne kompetencer i dialog med andre kulturudviklere. 

Vi håber, du vil være med!

Betydningsakademiet, foråret 2024

Datoer
16. januar 2024, kl. 9.00-11.30 (online)
6. februar 2024, kl. 9.00-11.30 (online)
27-28. februar 2024 – bootcamp
19. marts 2024, kl. 9.00-11.30 (online)

Lokation
Online samt en fysisk bootcamp centralt i landet

Pris
22.500 kr. ekskl. moms. – med rabat ved flere deltagere fra samme institution.*

* To deltagere fra samme institution koster 37.500 kr.
Tre til fem deltagere har en merpris på 4.000 kr. per person til at dække omkostninger ifm. bootcamp. Alle priser er ekskl. moms.

Se handelsbetingelser for kurset.


Undervisere


På kurset vil du blive undervist af Seismonauts eksperter i arbejdet med Betydningskompasset, chefrådgiver Nicklas Hilding Andersen og chefrådgiver Andreas Bonde Hansen.

Derudover vil du undervejs på akademiet møde repræsentanter fra kulturinstitutioner, som har brugt Betydningskompasset til at styrke deres udvikling af oplevelser og deres dialog med både politikere og interessenter.

Nicklas Hilding
Andersen

Chefrådgiver, Seismonaut
Master of Arts in Applied Cultural Analysis

Andreas Bonde
Hansen

Chefrådgiver, Seismonaut
MPhill in Prehistoric Archaeology and PhD in Museum and Cultural Heritage Studies

Udbytte af kurset

For dig

 • Et struktureret sprog til at forstå og beskrive betydningen af de kulturelle oplevelser I tilbyder både til gæsterne og samfundet i et bredere perspektiv.
 • En unik værktøjskasse med både teori og let anvendelige redskaber, der gør dig i stand til endnu bedre at udvikle og evaluere oplevelser og produkter, som flytter mennesker og skaber værdi. 
 • Sparring om, hvordan du kan engagere dine kollegaer og interessenter i at arbejde med betydning og bringe et nyt perspektiv ind i hverdagens praksis og i organisationens ledelse og prioriteringer.
 • Indsigt i de typiske faldgruber der er i forbindelse med at gå fra teori til handlinger  
 • Redskaber der kan være med til at skabe mere eksekveringskraft og gøre det mere enkelt at eksekvere.En værktøjskasse, der gør dig i stand til endnu bedre at diskutere, evaluere og udvikle oplevelser og produkter, som flytter mennesker og skaber værdi for målgruppen og dermed også for din bundlinje. 

For din institution

 • Et redskab som kan implementeres på tværs af institutionens arbejde og give et struktureret sprog for betydningen af det I tilbyder
 • Input til forretningsudvikling, der kan give bedre bundlinje
 • Et redskab til at styrke jeres dialog med fonde, andre finansieringskilder og jeres politiske omverden, fordi det sætter jer i stand til at skabe evidens for den betydning I har på flere bundlinjer.

“Vi satte alt for mange og sværtopnåelige effektmål, hvilket førte til, at vi ikke kunne gennemføre nogen ordentlig evaluering. Alt døde ud og blev sat på hold. Men dette fik vi hjælp til at ændre under uddannelsen af vores personale i at arbejde med Betydningskompasset.”

Jan Olofsson
Afdelingschef for museet Glimmingehus i Skåne

“Our Experience Impact study has brought forward how our different services impact our users in significant ways – helping individuals and local communities to grow and thrive. We never had clear and empirical proof of these effects – until now. We will use the study for political advocacy, fundraising, and for development of our services. It’s been such an incredible journey, and the outcomes of the project are much richer than we could have hoped for.”

Shawn Mitchell
Director – Policy, Planning and Performance Management ved Toronto Public Library

Sådan foregår det


Betydningsakademiet består af tre online undervisningsmoduler og en fysisk bootcamp, hvor du kan fokusere fuldt ud på at opsuge viden, sparre med andre kulturudviklere og få inspiration til at omsætte nye perspektiver til handling i din egen organisation.

De tre online moduler, der hver varer 2,5 time, foregår på dansk. Hver session byder på gæsteoplæg fra ind- og udland og vi bruger naturligvis de bedste redskaber til at udnytte onlineformatet fuldt ud.

Den fysiske bootcamp bliver en oplevelse i sig selv og du kan godt glæde dig! Det bliver 24 timer i højt gear med fuld fokus på oplevelsesudvikling med betydning, og vi kan godt love, at det bliver årets faglige højdepunkt for alle. 

Når du har gennemført alle moduler, får du et Betydningsdiplom. Det redegør kort for indholdet af akademiet, og hvad du som deltager tager med dig videre  – lige til at hænge op på væggen og poste på LinkedIn.  

Modul 1 – Rejsen starter: Introduktion til kulturoplevelser med betydning
16. januar 2024, kl. 9.00-11.30 (online)

Du bliver introduceret til Betydningskompasset som er et unikt redskab udviklet af Seismonaut i samarbejde med bl. a. Bikubenfonden, Det Danske Filminstitut, Roskilde Bibliotekerne og mange andre. Modul 1 præsenterer dig for grundtankerne bag arbejdet, det teoretiske fundament og du får den første indføring i Betydningskompassets opbygning og anvendelsesformer. Vi opbygger fælles sprog for kulturel betydning og sætter nye tanker i gang hos dig og alle de andre deltagere.

Modul 2: Håndter praksis: Lær gennem eksempler fra andre
6. februar 2024, kl. 9.00-11.30 (online)

Du har nu fået et sprog for, hvad kulturudvikling med betydning handler om, og hvor det kommer fra. Nu skal du have inspiration til nye praksisser i tre kategorier: Viden, Produktudvikling og Strategi. Vi arbejder med eksempler fra virkeligheden, som klæder dig godt på til at komme rundt i de muligheder, Betydningskompasset giver dig. Fokus for modulet er at udvide din værktøjskasse og gøre dig klar til at omsætte teori til praksis.

Bootcamp – Øvelse (og andres erfaringer) gør mester: Inspiration, sprints og sparring
27. februar, kl. 10.00, til 28. februar, kl. 12.00, 2024

På bootcampen mødes vi fysisk til et døgn spækket med faglige input og inspiration til oplevelsesudvikling med mening. Vi kører sprints, hvor vi øver os i konkrete situationer, udvikler ideer og deler erfaringer på kryds og tværs. Vi arbejder videre med kategorierne Viden, Produktudvikling og Strategi, og du får mulighed for at fokusere på det, der optager dig mest. Vi lærer af hinanden og etablerer et unikt fagligt fællesskab. Fokus for bootcampen er at give plads til at dykke ned i netop det felt, som optager dig som kulturudvikler og knytte stærke faglige relationer. Af hensyn til transport gennemføres den fysiske bootcamp centralt i en af de større byer i Danmark.

Modul 3 – Etabler følgeskab: Refleksioner over læring og næste skridt
19. marts 2024, kl. 9.00-11.30 (online)

Nu har du fået nye redskaber og nye erfaringer. Det er tid til at få andre med på rejsen – både internt i din egen organisation og eksternt blandt politikere, fonde og andre vigtige interessenter. Vi giver gode råd og deler viden om, hvordan du kan gøre, når du møder modstand eller stilstand i arbejdet med at implementere kulturudvikling med betydning. Efter det sidste og afsluttende modul på kurset modtager du et Betydningsdiplom sammen med alle de værktøjer, du har fået præsenteret på akademiet, og som du kan dele med dine kollegaer og vores afsluttende gode råd til hvordan din nye viden kommer til at leve videre.


Pris


Priserne varierer afhængigt af, om du deltager alene eller sammen med dine kollegaer.

Du deltager alene:

 • Prisen er 22.500 kr. ekskl. moms og dækker over tre online undervisningsmoduler og en billet til årets bedste bootcamp.
 • Overnatning og forplejning ifm. bootcampen indgår i prisen for bootcampen. 
 • Transporten dækker du selv. Af hensyn til netop transporten vil bootcampen foregå centralt i en af de større byer i Danmark.

Du deltager sammen med kollegaer

 • Prisen er 37.500 kr. ekskl. moms for 2-5 deltagere fra din organisation inkl. to billetter til årets bedste bootcamp.
 • Yderligere billetter til bootcampen skal tilkøbes for 4.000 kr. ekskl. moms.
 • Overnatning og forplejning for to personer indgår i prisen for bootcampen.
 • Transporten dækker du selv. Af hensyn til netop transporten vil bootcampen foregå centralt i en af de større byer i Danmark.

Spørgsmål?


Har du spørgsmål til kurset, indhold eller tilmelding, er du meget velkommen til at kontakte Frederikke på fra@seismonaut.com eller +45 31 22 87 08

Frederikke Rønde Andreasen

Rådgiver, Seismonaut
fra@seismonaut.com
+45 31 22 87 08

Tilmelding


Betydningsakademiet, foråret 2024